Előfizetői tartalom

Turisztikai nagyhatalmakat söpör el a terror, újakat emel fel

Egyiptomban - ahol korábban a GDP több mint 10 százalékát adta az idegenforgalom - az eladósodott kormány az IMF-hez fordul hitelért, miután majdnem felére csökkent a külföldről érkező turisták száma egy év alatt. Nizzába és Párizsba jóval kevesebben utaznak, mint a korábbi években, ezért a francia kormány programot indít a turisták visszacsalogatására. A biztonságosnak tartott nyaralóvárosokban eközben virágzásnak indult a turizmus, ezekre az úticélokra akár 20-30 százalékkal többen utaznak idén, mint tavaly nyáron. A magyar turisták választásai is átalakultak a terrorizmus miatt: megnéztük, mi változott egy év alatt.

A 2016-os év jól indult a turizmusban: január és április között világszinten 5 százalékkal nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma (348 millió utazás) az előző év azonos időszakához képest - derül ki a júliusi Világturizmus Barométerből, amelyet az ENSZ Turisztikai Világszervezet (UNTWO) készített. Néhány régiónál kétszámjegyű növekedésről beszélhetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés