Előfizetői tartalom

Ingatlanlufi fenyegeti a gazdaságot, a jegybanknak lépnie kell

Portfolio
A bostoni regionális Fed-elnök, Eric Rosengren szerint az amerikai jegybank közel került kettős mandátumának teljesítéséhez, ezért hamarosan újabb kamatemelésre lesz szükség. Az alapkamatot meghatározó Nyíltpiaci Bizottságban szavazati joggal rendelkező döntéshozó úgy véli, egy valamivel agresszívebb szigorítási ciklussal erejét lehetne venni az Egyesült Államokban egyre nagyobb problémát jelentő kereskedelmiingatlan-áremelkedésnek, ami egy súlyos sokkhatás esetén destabilizálhatná az egész gazdaságot.

Eric Rosenberg, a bostoni regionális Fed elnöke egy kínai gazdasági konferencián beszélt az amerikai monetáris politika, illetve úgy általánosságában a gazdaság helyzetéről - számolt be róla a Reuters. Szavai azért bírnak nagyobb jelentőséggel, mivel szavazati joggal bír az alapkamat szintjéről döntő Nyíltpiaci Bizottságban. Rosenberg meglátása szerint a Fed meglehetősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés