Előfizetői tartalom

Bevallotta a román jegybankelnök: az átlagbér 34-szeresét keresi

MTI
Először hozta nyilvánosságra a Román Nemzeti Bank a vezető tisztségviselőinek jövedelmét, miután bírálatok érték az intézményt, hogy eltitkolja a béreket. A mai bejelentés során kiderült, hogy a jegybank első embere havonta nettó 16 ezer eurónak (4,960 millió forint) megfelelő összeget keres, ami a román nettó átlagér több mint 34-szeresét teszi ki.

Dan Suciu szóvivő csütörtökön sajtótájékoztatón közölte, hogy mennyit keres Mugur Isarescu, a központi bank kormányzója havonta, a pótlékokkal együtt. A bank csütörtökön közleményt is kiadott, amely szerintIsarescu havonta 42 727 lej (2,974 millió forint) fizetést kap, ami kiegészül az igazgatótanácsi tagságért járó havi 18 476 lejes (1,286 millió forint) juttatással....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés