Előfizetői tartalom

A függetlenségről konzultálnak a skótok

MTI
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője pénteken bejelentette, hogy a konzultáció mostantól november 30-áig tart. A skót választók egyrészt egy kifejezetten erre a célra létrehozott honlapon fejthetik ki véleményüket a függetlenségről, másrészt az SNP 120 ezer regisztrált tagja kérdőíveket is kap, és a párt azt kéri tőlük, hogy a november végi határidőig mindegyikük havonta legalább öt emberrel töltesse ki e nyomtatványokat.

A skót miniszterelnök kijelentette: a brit EU-tagságról júniusban rendezett népszavazás óta - amelyen országos átlagban szűk többséggel, 51,9 százalékkal a kilépésre szavazók győztek - minden közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy Skóciában most többen voksolnának a függetlenségre, mint az önállósodásról két éve tartott referendumon. A skót függetlenségről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés