Előfizetői tartalom

Egy tollvonással újabb tízezrek állása szűnt meg Törökországban

MTI
Mintegy 43 ezer további közalkalmazottat bocsátottak el Törökországban a július közepi puccskísérletet követő tisztogatások keretében rendeleti úton: közülük több mint 28 ezren az oktatási minisztériumban dolgoztak - derül ki a török közlöny pénteki számából. Eközben az Anadolu állami hírügynökség majdnem 50 ezer elbocsátott közalkalmazottról ír, akik közül nyolcezret a rendőrségtől bocsátottak el.

A maival csak a közszférában összesen mintegy 130 ezer emberre nőtt az elbocsátottak vagy őrizetbe vettek száma, de a tisztogatások a haderőt, a rendőrséget, a gazdasági vállalkozásokat és a médiát sem kímélik. A legfrissebb hivatalos adatok szerint az államcsínykísérlet nyomán indított vizsgálatokkal összefüggésben több mint 20 ezer gyanúsított van vizsgálati fogságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés