Előfizetői tartalom

Kritikus szinteken mozgolódik az amerikai állampapírpiac

Portfolio
Az amerikai 10 éves állampapír referenciahozama július eleje óta emelkedő trendben van, most pedig egy fontos technikai szinthez érkezett. A jövőbeli irány nagyban függ attól, hogy miként változik a Fed jövőbeli kamatpályájának piaci megítélése, ebben pedig kulcsfontosságú szerep jut majd a délután érkező átfogó munkaerő-piaci adatoknak.

Az amerikai jegybank (Fed) mióta tavaly decemberben - évek óta először - kamatot emelt, az idén gyakorlatilag folyamatosan arra kényszerült, hogy visszafogja a kamatemelési ciklusának ütemével kapcsolatos előrejelzéseit. Az év elején a kínai gazdasági lassulással és az olajpiaccal kapcsolatos félelmek arra késztették a jegybankárokat, hogy hűtsék a piaci várakozásokat, nyár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés