Előfizetői tartalom

Kiakadtak az oroszok: sok cégük került az amerikai szankciós listára

MTI
|
Portfolio
Moszkva felháborodásának adott hangot az Oroszország ellen "az ukrán válság ürügyén" bevezetett amerikai pénzügyi és kereskedelmi szankciók kiterjesztése miatt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor szerdán telefonon tárgyalt amerikai hivatali partnerével, John Kerryvel. A két miniszter megbeszéléséről az orosz diplomáciai tárca számolt be. Az éles hangvételű telefonbeszélgetés mellett ma légi incidens volt a két ország között a Fekete-tenger fölött: egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat.

Bővült a szankciós listaLavrov amiatt tiltakozott, hogy az amerikai pénzügyminisztérium szeptember 1-jén 17 magánszeméllyel és 19 vállalattal - köztük a Gazprom állami gázipari óriás több leányvállalatával - bővítette az ukrajnai konfliktusban való orosz szerepvállalás miatt gazdasági büntetőintézkedésekkel sújtott magán- és jogi személyek listáját. A pénzügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés