Előfizetői tartalom

Meddig bírhatja a spanyol gazdaság a politika nyomását?

Jó eséllyel a harmadik parlamenti választást is meg kell tartani egy éven belül Spanyolországban, miután a múlt héten ismét nem sikerült kormányt alakítani a parlamenti patthelyzet miatt. Pedig sürgősen szükség lenne egy erős kormányra, mely végre meg tudja hozni a régóta halogatott döntéseket, hiszen a munkanélküliség majdnem húsz százalék az országban, a költségvetés hiánya pedig tavaly meghaladta a GDP 5 százalékát. Ennek ellenére a növekedésre nem lehet panasz, Spanyolország folyamatosan az európai élmezőnyben van.

Egy éven belül harmadszor tarthatnak választástDecemberben egy éven belül harmadszor tarthatnak parlamenti választást Spanyolországban miután Mariano Rajoy, a Populista Párt (PP) vezére a múlt héten sem tudta megszerezni a parlamenti többséget ahhoz, hogy ismét kormányt alakíthasson. Elvileg október végéig még van idő arra, hogy elkerüljék az újabb voksolást, azonban a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés