Ítéletet mondanak Magyarországról a héten
Gazdaság

Ítéletet mondanak Magyarországról a héten

Portfolio
A Standard&Poor's
felülvizsgálja hazánk hitelminősítését a héten, ám nagy meglepetést okozna, ha a kilátásjavításon túl mást is lépnének. Európában a Bank of England és a svájci jegybank kamatdöntő ülése kerülhet a fókuszba, míg a tengerentúlon a friss inflációs adat kaphat nagy figyelmet. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben értékeli szerdán az unió helyzetét, pénteken pedig az EU27 országok állam-, illetve kormányfői tartanak informális találkozót Pozsonyban.


A három nagy hitelminősítő közül egyedül a Fitch minősítette fel Magyarországot eddig. A három cég közül az S&P tűnik a leginkább bizalmatlannak a magyar gazdaságpolitika jövőjével kapcsolatban, ugyanis náluk még mindig csak stabil kilátással rendelkezünk. A pénteki döntéstől legfeljebb egy kilátásjavítást várhatunk, valószínűtlen, hogy nagyobbat lépnének.

Az augusztusi kamatvágás után egyelőre nem számítanak további módosításokra a Bank of Englandtől a piacon. A Reuters által megkérdezett elemzők szerint a brit monetáris tanács novemberig várhat a következő, 15 bázispontos kamatcsökkentéssel.

A svájci jegybank is felülvizsgálja kamatpolitikáját, ám várhatóan továbbra is marad a jelenlegi negatív kamatszint.

Jean Claude-Juncker, a Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlamentben mondja el szokásos évértékelő beszédét, ami a Brexit és a menekültválság miatti politikai krízishelyzet miatt most minden eddiginél komolyabb hangvételű lehet.

Az uniós állam- és kormányfők a britek nélkül informális találkozót tartanak Pozsonyban pénteken, ahol a 27 tagú EU megerősítéséről és továbbfejlesztéséről értekeznek.

Ítéletet mondanak Magyarországról a héten
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
karácsony gulyás_mti