Matolcsy barátnője, és annak anyja is nagyon jól keresett az MNB-nél
Gazdaság

Matolcsy barátnője, és annak anyja is nagyon jól keresett az MNB-nél

Portfolio
A legjobban fizetett 4-5 százalékba tartozhatott a Magyar Nemzeti Bankban Vajda Zita, aki a válófélben lévő Matolcsy György új barátnője, írja a Népszabadság. Az 1300 alkalmazottat foglalkoztató MNB-ben a legjobban fizetett 116 személy közül csak 33-nak volt magasabb a bére, mint neki, pedig Vajda Zita nem vezetett önálló osztályt.
A lap a hétvégén kérdezett rá az MNB nemzetközi személyi titkárának fizetésére. A jegybank megadta a választ, amihez viszont hozzátette, hogy Matolcsy György válása és magánélete magánügy. Ebből derült ki, hogy a 32 éves Vajda Zitának köze lehet Matolcsy válásához.

Vajda Zita már az NGM-ben is Matolcsy György irányítása alatt dolgozott, majd követte őt az MNB-hez. Feladata a jegybankelnök külföldi útjainak szervezése volt, amelyekre sokszor el is kísérte Matolcsy Györgyöt. Vajda Zita idén májusban távozott az MNB-től, fizetése addig havi bruttó 1,7 millió forint volt, ami nettó 1 150 450 forintot jelent.

A Magyar Nemzeti Banknál 1307 alkalmazott dolgozik. Vajda Zitánál a legfrissebb júniusi adatok szerint a fontosabb vezető pozícióban, esetleg tanácsadóként dolgozó 116 személy közül 83-nak is kisebb volt a bére, írja a Népszabadság. A 33, Vajdánál nagyobb keresettel rendelkező cégjegyzésre jogosult mellett a hierarchia csúcsán lévő elnök, a három alelnök, a monetáris tanács további öt tagja és a felügyelőbizottság hat tagja kaphat többet annál, mint amennyi a Matolcsy Györgyhöz közel álló Vajda Zitát megillette.

Bár Vajda Zita nem vezetett önálló osztályt, a honlapon feltüntetett főosztályvezetők kétharmada kevesebbet keresett mint ő. A cégjegyzésre jogosultak között két titkárságvezető is van, de mindkettő alapbére elmarad Vajda Zitáétól.
A Népszabadság szombaton azt írta, hogy Vajda Zitának jegybanki fizetése mellett a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) Alapítvány kuratóriumi tagsága után is járhat pénz. A PADI kuratórium tagjait legalábbis az alapító okirat szerint a minimálbér ötszöröse, idén havi bruttó 555 ezer forint illeti meg. (Az MNB kommunikációs osztálya a Népszabadságnak azt válaszolta, hogy a jegybanki dolgozók a Pallasz-alapítványoknál végzett feladataikért nem kapnak juttatást, valamennyiük tiszteletdíját - így Vajda Zitáét is - jótékony célra fordítják.)

A barátnő anyjához köthető cég pedig havi szinten milliós értékben végzett könyvviteli és számviteli szolgáltatásokat a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak. A Dokumat Kft. a 444 gyűjtése szerint
  • a PADA nevű alapítvány számára is végzett könyvelést, havi 450 ezer forint + áfáért
  • a PAGEO számára is végzett könyvelést, havi 480 ezer forint + áfáért
  • a PADOC számára is nyújtott számviteli szolgáltatást, havi legalább 600 ezer forint + áfáért
  • a PADMA-nak végzett munkát havi legalább 632 ezer forint + áfáért.


(Index)
Arab Health
Szárnyalnak a magyar biztosítók, az életbiztosítások kevésbé
Frankfurti tőzsde
Részvényekkel trükköztek a legnagyobb amerikai hackertámadás elkövetői
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
gablini gabor