Előfizetői tartalom

Tényleg az olimpia miatt lesz drágább a Budapest-Belgrád vasút?

MTI
|
Portfolio
Az eddig becsült 472 milliárd forinttal szemben 550 milliárd forintba kerülhet a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása és fejlesztése - jelentette be a múlt hét végén belgrádi látogatása alkalmával Szijjártó Péter külügyminiszter. A politikus szerint a megnövekedett költségek azzal indokolhatók, hogy a budapesti olimpiai pályázat miatt a fővárosi szakaszt újra kell tervezni. Ha azonban hozzátesszük, hogy az olimpia megvalósíthatósági tanulmányában is szerepelt egy sor vasútfejlesztési beruházás, akkor nem biztos, hogy összességében drágábban jövünk ki.

Magyarország, Szerbia és Kína együttműködésével a közép-európai térség egyik legnagyobb infrastrukturális projektje valósul meg a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításával és kétvágányosításával, amelynek köszönhetően Magyarország stratégiai szerepe ebben a térségben tovább erősödik - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái