Előfizetői tartalom

Az MNB, a Fed, a BoJ és az EKB sem marad csendben a héten

Portfolio
Nem kevés dolog lesz a héten, ami megmozgathatja majd a piacokat. A Magyar Nemzeti Bank, a Fed és a Bank of Japan is kamatdöntést közöl. Utóbbi két jegybank elnöke sajtótájékoztatót is tart, míg az MNB legújabb Inflációs jelentésével rukkol elő. Az EKB sem marad csendben: Mario Draghi az Európai Rendszerkockázati Testület elnökeként mond beszédet. Emellett érkeznek az első szeptemberi feldolgozóipari konjunktúra-mutatók is Európából, itthon pedig meglátjuk, az év második felétől mennyire lódultak meg a bérek.

Az MNB várhatóan nem nyúl az alapkamathoz, azonban valószínű, hogy bejelenti, decemberre milyen korlátot határoz meg a 2015 szeptembere óta irányadó eszközként szolgáló három hónapos betét állományának. A volumen szűkítésével tovább lazíthat a monetáris politikai kondíciókon, a kérdés, hogy ezt milyen mértékben teszi. A Bank of Japantól néhányan arra számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés