Gazdaság

Merkel vállalja a részét a választási vereségből

MTI
Reuters
Ha tudnám, visszaforgatnám az idő kerekét, hogy felkészültebben fogadjuk a bevándorlási hullámot tavaly. Akkor Németországot elég felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.
A politikus a vasárnapi berlini tartományi választás eredményeit értékelő tájékoztatón hangsúlyozta: pártelnökként és kancellárként vállalja a rá eső felelősséget a CDU vereségéért Berlinben.

Merkel azt is mondta: ha tudná, az emberek hogyan akarnák megváltoztatni menekültpolitikáját, akkor azt fontolóra venné. Mint mondta, Németország a múltban nem volt világbajnok a menekültek integrálásában, beilleszkedésük időbe telik majd most is.

Ha az embereknek az a vágya, hogy Németországot ne árassza el az ellenőrizetlen és szabályozatlan migráció, akkor tudniuk kell, hogy pontosan ezért harcolok

- szögezte le a kancellár.

Merkel azért továbbra is kiáll tavalyi döntése mellett, hogy beengedte a menedékkérőket az országba. Tisztában van vele, hogy sokan nem értenek együtt az intézkedéseivel, amivel kapcsolatban nyitott is változtatásokról tárgyalni,

azonban ha az emberek egyszerűen csak azért nem akarnak muszlim menedékkérőket, mert ők muszlimok, az ellentétes a keresztény demokrata párt alapelveivel, és Németország alapelveivel is - szögezte le Merkel.

A berlini tartományi törvényhozási (képviselőházi) választáson a német szociáldemokrata párt (SPD) története leggyengébb fővárosi eredményével, a szavazatok 21,6 százalékával végzett az első helyen. A CDU a 2011-ben elért 23,3 százalék után 17,6 százalékkal végzett a második helyen.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
karácsony gulyás_mti