Előfizetői tartalom

Varga: A következő lépcső a járulékcsökkentés

MTI
A kormány költségvetési szemlélete a felminősítések után is változatlan marad, következetes és fegyelmezett gazdálkodás jellemzi majd a jövőben is. Ha van költségvetési mozgástér (és a várakozásokat meghaladó költségvetési bevételeknek köszönhetően jelenleg ilyen a helyzet), akkor mérlegelnie kell a kormánynak, hogy a többletbevételeket mire fordítja, ezek között fontos helyen vannak a gazdaságélénkítő, növekedést erősítő intézkedések - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjúban.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: most a tartós és stabil gazdasági növekedés fenntarthatósága a cél, az, hogy a következő években tartósan 3 százalék fölött bővüljön a gazdaság. Ennek egyik kulcsa a munkaerőpiaci kihívások kezelése, így például a szakképzett munkaerő egyre több ágazatban megjelenő hiányának mérséklése. Varga Mihály rámutatott: gyorsítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés