Előfizetői tartalom

Még mindig szépen emelik a béreket a cégek Magyarországon

Portfolio
Nyár közepén is fennmaradt a magas bérdinamika Magyarországon: júliusban reálértéken 7 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek átlagosan a nemzetgazdadságban, amit az árak csökkenése is segített. A versenyszférában ennél valamivel lassabb, 6,6 százalékos volt a nettó reálbérek éves növekedése. Júniushoz képest az elektronikai termékek gyártásával és a vegyi anyagok, termékek előállításával foglalkozó cégeknél nőttek látványosan rendszeres bérek a versenyszektorban, míg a közszférában a közigazgatásban dolgozók egy részének a fizetése emelkedett.

Nominális értéken 6,7 százalékkal nőttek a nettó keresetek júliusban Magyarországon éves összehasonlításban, amit a -0,3 százalékos inflációs rátával diszkontálva kerek 7 százalékos nettó reálbér-emelkedést kapunk.A versenyszférában a nemzetgazdasági átlagnál valamivel lassabb volt a bérkiáramlás gyorsasága júliusban, itt a nettó reálkeresetek 6,6 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés