Gazdaság

Már a fizikai munkások miatt is izzadnak a munkaerő-kölcsönző cégek

Portfolio
Egyre nagyobb kihívás előtt állnak a munkaerő-kölcsönző cégek, mert - ugyan a szolgáltatásuk iránti kereslet dinamikusan növekszik - egyre drágább és nehezebb a megfelelő új munkaerő felkutatása, írja a Világgazdaság.
Egyre szélesebb körben alkalmaznak kölcsönzött munkaerőt a cégek, már sokan a betöltetlen álláshelyek egy részére is kölcsönzött munkatársakat állítanak be.

A kölcsönzések közel 90 százalékban fizikai munkakörökben fordulnak elő, többségében a feldolgozóiparban. A szellemi foglalkoztatottak főként a bankoknál, biztosítóknál helyezkednek el asszisztensi, titkárnői pozíciókban, illetve a nemzetközi szolgáltató központokban (SSC) az ott jellemző munkakörökben - mondta Fekécs László, az Adecco kiemelt ügyfelekért felelős vezetője.

Az sem egyedi eset, hogy egy cég a kulcsmunkatársait, vezetőit is kölcsönzéses formában foglalkoztatja. Jelenleg is van olyan ügyvezető igazgató, akit az Adecco kölcsönöz az adott cégnek.

A munkaerő-kölcsönzés iránti megnövekedett kereslet ellenére a HR-cégeknek egyre nehezebb a dolguk, mert már a betanított munkásokat is szinte egyenként kell levadászniuk, holott három-négy évvel ezelőtt ekkora energiát legfeljebb a vezetők kiválasztására fordítottak.

Új, innovatív eszközöket kell bevetniük, hogy eleget tudjanak tenni az ügyfelek igényeinek. A hagyományos álláshirdetések ma már nem bizonyulnak elég hatékonynak, ehelyett többet kell költeni a különféle online csatornákon való toborzásra. Ha kell, a kollégák akár a gyárkapukig is elmennek, hogy műszakváltás idején felkeltsék a munkavállalók érdeklődését egy új álláslehetőség iránt - fejtette ki Csákvári Róbert, a kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Work Force ügyvezető igazgatója.
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
fehér ház getty stock