Előfizetői tartalom

Orbán: sunyi dolog lenne most az előrehozott választás

Portfolio
Az EU alapszerződésének módosítása nem feltétlenül szükséges az EU problémájának megoldásához, de ahhoz, hogy az EU egyben maradhasson, az eurózóna tagjainak meg kell egymással beszélnie a közös gazdaságpolitika felé vezető utat - fogalmazott az Origónak adott interjúban Orbán Viktor. A kormányfő szerint nincs olyan súlyos külső indok, ami miatt ha eredményes lenne az október 2-i magyar népszavazás, akkor előrehozott választásokat kellene itthon tartani. Ezt ráadásul sunyi módszernek is tartaná. Orbán újra megerősítette, hogy a két amerikai elnökjelölt közül Donald Trump megválasztása állna jobban érdekében Magyarországnak a migránspolitikában képviselt álláspontja miatt. A kormányfő élne uniós vétójogával akkor, ha a szlovákokhoz hasonlóan a magyar munkavállalókat is hátrányosan érintené a brit kilépés.

Az interjú főbb üzenetei: Nem akart a népszavazás utáni várható lépésekről beszélni a népszavazás előtt, csupán annyit mondott, hogy "természetesen a népszavazásnak vannak és lesznek közjogi következményei". Az európai alapszerződés módosításának tervéről nem fogalmazott egyértelműen, csupán azt hangsúlyozta, hogy a V4-ek álláspontjával esik egybe a magyar álláspont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés