Előfizetői tartalom

Szócska Miklóst jelöli a kormány a WHO vezetőjének

MTI
|
Portfolio
Szócska Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábbi egészségügyi államtitkárát jelöli a magyar kormány az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO főigazgatójának. A WHO honlapján pénteken megjelent angol nyelvű közlemény szerint a jelölteknek november elején egy nyilvános fórumon kell beszámolniuk a tagállamok előtt arról, milyen elképzeléseik vannak a szervezet irányításával kapcsolatban.

A genfi székhelyű szervezet 34 tagú végrehajtó testülete jövő januárban a jelenlegi hat jelöltből legfeljebb ötöt választ ki, akikből egy személyes meghallgatás után legfeljebb hármat javasolnak a közgyűlésnek. A tagállamok küldöttjeiből álló közgyűlés 2017 májusában dönt az új vezető megválasztásáról. Az új vezető 2017. július 1-jével tölti be a WHO...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés