Előfizetői tartalom

Éledezik az eurózónás infláció - Közel két éves csúcson a mutató

Portfolio
Az Eurostat előzetes becslései alapján szeptemberben az augusztusi 0,2%-ról 0,4%-ra emelkedett az éves inflációs index, ami bár még így is nagyon messze van az EKB 2%-os céljától, közel két éve a legmagasabb érték. A munkanélküliségi ráta viszont továbbra sem tud a 10%-os lélektani határ alá süllyedni, ami jól mutatja, hogy az övezet gazdaságában még mindig komoly problémák vannak.

Idén szeptemberben éves bázison 0,4%-kal növekedtek a fogyasztói árak az euróövezetben - derült ki az Eurostat előzetes statisztikáiból. Az augusztusi 0,2%-os inflációs ütemet követően a szeptemberi 0,4%-os adat változatlanul jóval az Európai Központi Bank 2%-os célja alatt van, 2014 októbere óta azonban ez volt az euróövezetben regisztrált legmagasabb érték. Meglepetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés