Beleszállt az Economist Orbán Viktorba
Gazdaság

Beleszállt az Economist Orbán Viktorba

Portfolio
Budapest varázslója címmel jelentetett meg friss írást az Economist Orbán Viktorról és a magyar kormány menekültpolitikájáról.
A brit üzleti hetilap azzal indítja cikkét, hogy Orbán Viktor a saját képére formálta az államot, eltörte hazai ellenfeleit, politikai előnyt kovácsolt Európa menekültválságából és úgy tekint a bevándorlás-pártiakra, mint akik el akarják pusztítani az európai nemzeteket. Jaroslaw Kaczynski, Lengyelország valós vezetőjével pedig kulturális ellenforradalomra készülnek, a nemzet, a család és a kereszténység védelmében - teszik hozzá.

Az Economist cikke annak kapcsán foglalkozik a magyar miniszterelnök politikájával, hogy október 2-án 40%-os részvétel mellett zajlott le a népszavazás a menekültkvótáról. Annak ellenére - mutat rá a cikk -, hogy messze elmarad az 50%-os küszöbtől, a magyar kormányfő kiváló eredménynek nevezte a szavazást (98%-a a válaszolóknak elutasította az EU rendszerét) és alkotmánymódosításra készül. A Fidesz könyörtelen gépe gyártósora most azt igyekszik megmagyarázni, hogy az illegitim eredmény miért hatalmazza fel a kormányt a magyar nép demokratikus akaratának képviseletére.

Sok megfigyelő vélekedik úgy Magyarországról a kormány menekültpolitikájának és a fékek-ellensúlyok rendszerének leépítése miatt, hogy az ország kívül helyezkedik az európai mainstream-en

- fogalmaz a cikk.

A European Stability Initiative nevű kutatóintézet munkatársa, Gerald Knaus szerint Orbán Viktor egyedülálló veszélyt jelent, mivel egy szélsőjobboldali vírust jelent Európa politikai centrumára.

Azt is megjegyzi a lap, hogy Orbán Viktor nincs egyedül menekültellenes politikájával, azonban a magyar kormányfő volt az első, aki rácsatlakozott erre az irányra.

Az Economist cikke megállapítja: Európa egységének hiánya vezetett Orbán Viktor sikeréhez.

A hetilap szerint ugyanakkor nem szabad túl nagyra értékelni Orbán Viktor hatalmát, ugyanis támadásait leginkább a hatalom nélküli Brüsszel ellen vezényli, Angela Merkelt, aki leginkább azt a menekültpolitikát folytatja, amit Orbán Viktor elutasít, nem bántja. Egy kis ország ugyanis nem engedheti meg magának, hogy magára haragítsa gazdag szomszédait, ahonnan az unió strukturális forrásai érkeznek és ahol rengeteg magyar dolgozik.

Azt is megjegyzi az Economist, hogy a felmérések alapján a magyarok körében örvend az egyik legnagyobb népszerűségnek az Európai Unió. A lap cikke szerint a magyar kormányfőnek nincsenek valós megoldási javaslatai az Európába már beérkezett menekültek problémájára.

Zárásként azt írja az Economist, hogy a magyar miniszterelnöknek hamarosan új ellenséget kell találnia, mivel a Brexit utáni EU bizakodásra ad okot, főleg ha Brüsszel több hatalmat központosít. Legközelebb Európának jobban fel kell készülnie.
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
élelmiszer étel getty