Előfizetői tartalom

Mikor fogy el végleg a magyar munkaerő?

Ugyan az elmúlt egy-másfél évben nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar gazdaság több területe munkaerőhiánytól szenved, a foglalkoztatottság továbbra is szépen emelkedik, a gazdaságilag aktívak tábora pedig bővül. Mennyire van messze a kormány által áhított teljes foglalkoztatottság? Hány embert lehet még az inaktivitásból "felrázni"?

Több tényező is növeli az aktivitástAz elmúlt években több kormányzati intézkedést is végrehajtottak annak érdekében, hogy minél több embert kitereljenek a munkaerőpiacra, illetve, hogy az ott lévőket minél tovább ott tartsák. Ezt a célt szolgálta például a korai öregségi és a rokkantsági nyugdíjazás megszüntetése, és a munkanélküli és más jóléti ellátásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés