Előfizetői tartalom

NGM: a gyógyszergyártók példát mutatnak a magyar ipar számára

Portfolio
A gyógyszeripar nem hontalan, a minisztérium nagy felelősséget érez az ágazat iránt. Mivel kimondottan K+F igényes terület, az iparfejlesztés szempontjából példát tud mutatni - kezdte előadását Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Portfolio-MAGYOSZ Gyógyszeripar 2016 konferenciáján. Az államtitkár az Irinyi terv gyógyszeripart érintő fejlesztési irányait, céljait fejtette ki az eseményen, ahol kiemelte: a gazdaság diverzifikációja és az ipar fejlődésének fenntartása szempontjából a gyógyszergyártás kiemelt fontossággal bír.

Az iparstratégia szempontjából fontos tudni, hogy a globális gyógyszerpiac dinamikusan növekszik, a forgalom évente 2-6 százalékkal bővül. A következő öt évben várhatóan a fejlődő országok gyógyszerkiadásai fognak növekedni, ezzel összefüggésben pedig a generikus gyógyszerek forgalma emelkedhet jobban. A kutatás-fejlesztés területén éppen ezért növelni kell a lehetőségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés