Előfizetői tartalom

NGM: a gyógyszergyártók példát mutatnak a magyar ipar számára

Portfolio
A gyógyszeripar nem hontalan, a minisztérium nagy felelősséget érez az ágazat iránt. Mivel kimondottan K+F igényes terület, az iparfejlesztés szempontjából példát tud mutatni - kezdte előadását Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Portfolio-MAGYOSZ Gyógyszeripar 2016 konferenciáján. Az államtitkár az Irinyi terv gyógyszeripart érintő fejlesztési irányait, céljait fejtette ki az eseményen, ahol kiemelte: a gazdaság diverzifikációja és az ipar fejlődésének fenntartása szempontjából a gyógyszergyártás kiemelt fontossággal bír.

Az iparstratégia szempontjából fontos tudni, hogy a globális gyógyszerpiac dinamikusan növekszik, a forgalom évente 2-6 százalékkal bővül. A következő öt évben várhatóan a fejlődő országok gyógyszerkiadásai fognak növekedni, ezzel összefüggésben pedig a generikus gyógyszerek forgalma emelkedhet jobban. A kutatás-fejlesztés területén éppen ezért növelni kell a lehetőségek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái