Előfizetői tartalom

Melyik ország az, ahol 99%-ban megújuló forrásokból jön az áram?

Világszerte egyre fontosabb szerepet töltenek be a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek, nemcsak az energiatermelésben, hanem a foglalkoztatásban, sőt a tőzsdén is. 2015-ben történt meg először, hogy a fejlődő országok felülmúlták a fejlett országokat a megújulóenergia-ipari befektetéseket illetően, de továbbra is hatalmas különbségek vannak az egyes országok között ezen a téren, még Európán belül is. Magyarország célja, hogy a megújuló energiaforrások aránya 2020-ra elérje a 13 százalékot: hogy állunk most a zöld energiával, és mik a reális lehetőségeink?

A megújuló energiaforrások folyamatosan rendelkezésre állnak, vagy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül rövid időn belül (legfeljebb néhány év) újratermelődnek, ezért összhangban vannak a fenntarthatóság alapelveivel. Ezek az energiaforrások a globális energiafogyasztás 19,2 százalékát adták és az áramtermelés 23,7 százalékát jelentették 2015-ben - derül ki a REN21...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés