Előfizetői tartalom

Melyik ország az, ahol 99%-ban megújuló forrásokból jön az áram?

Háhner Petra
Világszerte egyre fontosabb szerepet töltenek be a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek, nemcsak az energiatermelésben, hanem a foglalkoztatásban, sőt a tőzsdén is. 2015-ben történt meg először, hogy a fejlődő országok felülmúlták a fejlett országokat a megújulóenergia-ipari befektetéseket illetően, de továbbra is hatalmas különbségek vannak az egyes országok között ezen a téren, még Európán belül is. Magyarország célja, hogy a megújuló energiaforrások aránya 2020-ra elérje a 13 százalékot: hogy állunk most a zöld energiával, és mik a reális lehetőségeink?

A megújuló energiaforrások folyamatosan rendelkezésre állnak, vagy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül rövid időn belül (legfeljebb néhány év) újratermelődnek, ezért összhangban vannak a fenntarthatóság alapelveivel. Ezek az energiaforrások a globális energiafogyasztás 19,2 százalékát adták és az áramtermelés 23,7 százalékát jelentették 2015-ben - derül ki a REN21...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái