Előfizetői tartalom

Nézd meg, kik költenek kutatás-fejlesztésre

Portfolio
2015-ben Magyarországon 468 milliárd forintot költöttek kutatás-fejlesztési tevékenységre, ami 6,2%-os növekedésnek felel meg. A GDP arányában ez 1,39%-os érték, ami mérsékelt javulást jelent a 2014-es adathoz képest - olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal napokban megjelent Kutatás-fejlesztés, 2015 című statisztikai tükréből.

A jelentés látványosan bemutatja, hogy ez a 468 milliárd forint milyen forrásokból érkezik és hogy mely szektorban (államháztartás, vállalkozás, felsőoktatás) használták fel.Az adatokból az is megállapítható, hogy a K+F-tevékenység szerepe, változásának intenzitása szektoronként lényegesen eltért. A vállalkozások keretében működő kutatóhelyek egyre nagyobb jelentőségre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés