Előfizetői tartalom

Kínai GDP, EKB-döntés, Clinton-Trump 3.0, ami vár a héten

Portfolio
Kína beszámolójával elkezdődik a harmadik negyedéves GDP-jelentési-szezon, az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart, a Fed publikálja szokásos gazdasági helyzetértékelő jelentését, a Bézs-könyvet, sor kerül Hillary Clinton és Donald Trump harmadik, és egyben utolsó elnökjelölti vitájára, Brüsszelben pedig kétnapos csúcstalálkozót tart az Európai Tanács - ezek a legfontosabb események a világgazdaságban a héten. Magyarországon a bérnövekedés alakulásáról kapunk friss adatokat.

Kína elsőként közzéteszi harmadik negyedéves GDP-számait. A piacon arra számítanak, sorozatban ez lehet a harmadik negyedév, amikor 6,7 százalékos (éves) növekedési ütemről számolnak be, ami megerősítené, hogy a gazdaság stabilizálódik. Nem várható, hogy az Európai Központi Bank változtatna az irányadó kamat szintjén, azonban a Reuters elemzői felmérésben a válaszadók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés