Kínai GDP, EKB-döntés, Clinton-Trump 3.0, ami vár a héten
Gazdaság

Kínai GDP, EKB-döntés, Clinton-Trump 3.0, ami vár a héten

Portfolio
Kína beszámolójával elkezdődik a harmadik negyedéves GDP-jelentési-szezon, az Európai Központi Bank kamatdöntő ülést tart, a Fed publikálja szokásos gazdasági helyzetértékelő jelentését, a Bézs-könyvet, sor kerül Hillary Clinton és Donald Trump harmadik, és egyben utolsó elnökjelölti vitájára, Brüsszelben pedig kétnapos csúcstalálkozót tart az Európai Tanács - ezek a legfontosabb események a világgazdaságban a héten. Magyarországon a bérnövekedés alakulásáról kapunk friss adatokat.
  • Kína elsőként közzéteszi harmadik negyedéves GDP-számait. A piacon arra számítanak, sorozatban ez lehet a harmadik negyedév, amikor 6,7 százalékos (éves) növekedési ütemről számolnak be, ami megerősítené, hogy a gazdaság stabilizálódik.
  • Nem várható, hogy az Európai Központi Bank változtatna az irányadó kamat szintjén, azonban a Reuters elemzői felmérésben a válaszadók több mint 90 százaléka szerint a halovány gazdasági kilátások miatt év végéig bejelentik, hogy meghosszabbítják a mennyiségi lazítási (QE) programot, ami 2017 márciusában járna le. Az elemzők fele valószínűnek tartja, hogy a QE technikai paraméterein (eszközök köre, vásárlási keretösszeg) is változtatnak. A csütörtökin kívül idén már csak egyszer, decemberben tart kamatdöntő ülést az eurózóna jegybankja.
  • Magyar idő szerint csütörtökön hajnali 3 órakor kerül sor Hillary Clinton demokrata és Donald Trump republikánus elnökjelölt harmadik, és egyben utolsó elnökjelölti vitájára Las Vegasban.
  • Csütörtök délután kezdődik az uniós országok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács kétnapos ülése Brüsszelben, ahol elsősorban a migrációról, kereskedelmi kérdésekről, és az EU Oroszországgal való viszonyáról tanácskoznak a felek. Ez az első eu-s csúcstalálkozó, amelyen Theresa May brit miniszterelnök részt vesz.


Kínai GDP, EKB-döntés, Clinton-Trump 3.0, ami vár a héten
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mav ev vegi juttatas