Előfizetői tartalom

Meglepik a piaci szereplőket Matolcsyék holnap?

Portfolio
Az október eleji, másfél éves csúcsa óta közel 1,5%-ot gyengült a forint az euróval szemben, ezzel pedig csökkent annak az esélye, hogy a Magyar Nemzeti Bank holnapi kamatdöntő ülésén valami újabb nem konvencionális lazító intézkedésről döntsök a Monetáris Tanács. A Portfolio által megkérdezett elemzők az alapkamat szinten tartása mellett arra számítanak, hogy a jegybank egyelőre a féken marad, és megvárja, hogy a piac alkalmazkodjon az irányadó betét rendelkezésre állóságának korlátozásával kialakult új helyzethez. Esetleges további lazító lépés csak ezt követően, jövőre kerülhet szóba.

Szeptember 20-án megszületett a piaci szereplők által július óta nagyon várt MNB-döntés, miszerint az októberi, novemberi és decemberi tendereken összességében elhelyezhető banki betétállomány nem haladhatja meg a 900 milliárd forintot, vagyis az idei utolsó negyedév végére 900 milliárdos korlátot határozott meg a jegybank a három hónapos betétállományra. Az alapkamat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái