Előfizetői tartalom

Világviszonylatban is súlyos a magyarországi szakemberhiány

Portfolio
A magyarországi munkáltatók több mint fele, 57 százaléka küzd már szakemberhiánnyal, ami 10 százalékponttal több, mint egy évvel korábban - ez derül ki a ManpowerGroup legújabb hiányszakma felméréséből. A globális hiányszakma listán közben hét helyet ugrott előre az informatikus, vagyis az elmúlt években soha nem volt akkora kereslet rájuk, mint most.

A magyar TOP10-es lista összetétele nem sokban változott tavalyhoz képest. Már sorban hetedik éve a szakmunkás pozíciók betöltése okozza a legnagyobb nehézséget. A sofőrök állnak a lista második helyén, őket követik a mérnökök és a vendéglátóiparban dolgozó szakemberek. A gépkezelők és az értékesítők most éppen lecsúsztak a listáról, helyettük az ápolók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés