FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Egymillió kínai tisztviselő ellen indult vesztegetési vizsgálat

MTI
A Kínai Kommunista Párt (KKP) felszólította a tagjait, hogy tömörüljenek egységbe a párt Központi Bizottsága (KB) körül, amelynek "Hszi Csin-ping elvtárs a központi magja" - áll a KB négynapos ülésének csütörtöki zárónapján kiadott pártközleményben. Ezzel párhuzamosan a Központi Bizottság fegyelmi bizottsága nyilvánosságra hozta, hogy 2013-tól 2016 szeptemberéig több mint egymillió tisztségviselő ellen indítottak vizsgálatot vesztegetés miatt.

A 370 fős 18. Központi Bizottság zárt ajtók mögött lezajlott hatodik plenáris ülésének záróközleménye értelmében a kínai államfő és pártfőtitkár bekerült a KKP legnagyobbjai közé, Mao Ce-tung, Teng Hsziao-ping és Csiang Cö-min mellé. Magát a "központi mag", vagy "központi vezető" (höhszin) kifejezést Teng Hsziao-ping találta ki, és meglátása szerint ő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés