Előfizetői tartalom

Brüsszel szerint elszállhatnak a magyar bérek

Portfolio
A tavaszi 2,5 százalékról 2,1 százalékra rontotta Magyarország idei növekedési előrejelzését az Európai Bizottság a szerdán megjelent legfrissebb, őszi jelentésében, melynek hátterében főleg a beruházások gyenge első féléves teljesítménye áll. A költségvetés hiánya ugyanakkor mindössze 1,5 százalék lehet az év végén, ez fél százalékponttal kedvezőbb, mint amit tavasszal prognosztizáltak. A Bizottság a munkaerőhiány és az erősödő bérnyomás közepette a munkaerőköltségek fokozatos emelkedésére számít, ami a versenyképességünkre is elkezdhet nyomást gyakorolni.

A háztartások fogyasztása továbbra is fűti a növekedéstAz idei első félévben tapasztalt lassulás ellenére a belső fogyasztás növekedése pozitív maradt Magyarországon, amit a növekvő bérek és foglalkoztatás is segített. Emellett a külkereskedelemi forgalom is erős maradt, a kivitel és a behozatal 7, illetve 6,9 százalékkal nőtt 2015 első félévéhez képest.Az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés