Előfizetői tartalom

Nagy átalakításokat terveznek Orbánék

Portfolio
Nem lehetünk nyugodtak a magyar gazdaság jövőjét illetően, átfogó átalakításra, reformra van szükség a siker érdekében - mondta Orbán Viktor az EBRD mai budapesti konferenciáján. A miniszterelnök új intézkedéseket is belebegtetett, köztük a gyermekvállalást ösztönző támogatások további növelését, illetve a felsőfokú oktatás színvonalának emelését. Orbán Trump győzelme kapcsán elmondta: a nyugati civilizáció kiszabadította magát egy ideológia fogságából, a "liberális nem-demokrácia" (liberal non-democracy) korának vége, ahogy a politikai korrektség időszakának is.

Magyarországon lezárult egy gazdaságfejlesztési korszak, ami az olcsó munkaerőre és a külföldi tőkére alapult. A jövőben a versenyképesség nem innen érkezik majd. Új fejlesztéseket, innovációkat kell beépíteni a gazdaság szövetébe. A miniszterelnök szerint szembe kell nézni a bérnyomás jelenségével. A gazdaság fejlődése magasabb béreket követel. A bérek határozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés