Előfizetői tartalom

Kiderül, gyengélkedik-e még a magyar növekedés

Portfolio
Itthon kiderül, mennyire tudott felpörögni a magyar GDP-növekedés a harmadik negyedévben, de mellettünk a japánok, a németek és az olaszok is beszámolnak gazdasági teljesítményükről. Az Európai Központi Bank jegyzőkönyvet tesz közzé, és Mario Draghi is megszólal. Amerikából több fontos makrogazdasági adat érkezik, köztük az októberi infláció is.

Az első negyedévben a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint évi 0,7 százalékkal, a második negyedévben pedig 1,7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. A gyenge növekedés főleg az EU-források átmeneti elapadásának volt köszönhető, ami miatt a beruházás hanyatlott. A harmadik negyedévben várhatóan magához térhetett a gazdasági növekedés, azonban kérdéses...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés