Előfizetői tartalom

Végre kizárhatják a fiatalokat és a képzetteket a közmunkából

Portfolio
A közfoglalkoztatási program átalakítására felkért munkacsoport jelentősen szűkítené a közmunkába bevonhatóak körét. Javaslatuk szerint a 25 év alattiakat és a várhatóan önállóan is elhelyezkedni képes álláskeresőket alapból ki kellene zárni a közmunka-programokból, de a programban eltölthető időt is maximalizálnák. Emellett a szakképzettséggel rendelkezők közmunkásként való foglalkoztatását is korlátoznák. A tervezet szerint így 2018 végéig legalább tízezer fővel csökkenhetne a közmunkás-tábor, ami 12-15 milliárd forintnyi költségvetési forrást szabadítana fel - tudta meg a Világgazdaság.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium szakértőiből álló grémium által megalkotott, nem végleges kormány-előterjesztésben álló javaslatok szerint az érintett előírásokat úgy módosítsák: hogy a jövőben a 25 év alatti személyek és azok, akik várhatóan képesek önállóan vagy az állami foglalkoztatási szerv segítségével elhelyezkedni a versenyszférában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés