Gazdaság

Hétéves csúcson a cink ára

Portfolio
Egyelőre töretlen a rali az ipari fémeknél, a befektetők a kínai és amerikai infrastrukturális beruházási tervektől részegültek meg, a cink árfolyama 7 éves csúcsra emelkedett.

Vadul veszik a fémeket

Masszív emelkedésben vannak napok óta az ipari fémek, a cink teljesítménye pedig itt is kimagasló, a Londoni Fémtőzsdén a határidős árak 7 éves csúcsra kapaszkodtak. Csak az idei évet tekintve a cink árfolyama 64 százalékot emelkedett.

Hétéves csúcson a cink ára
Az ipari fémeknek Kína ambiciózus infrastrukturális beruházási projektjei mellett Trump beharangozott hasonló programja fűtött be, az új amerikai elnök a következő 10 évben 1000 milliárd dolláros beruházási programot akar megvalósítani.

Egyelőre hiába figyelmeztetett a Goldman Sachs, hogy az ipari fémek túl gyorsan, túl sokat emelkedtek, és hiába hívta fel a figyelmet arra, hogy pusztán az amerikai kereslet nem fajsúlyos tényező a legtöbb ipari fém esetében globális szinten (a vasércpiacnál például az USA részesedése 2015-ben mindössze 4 százalék volt, szemben Kína 70 százalékával), a rali egyelőre töretlen.

Kína viszont merőben más sztori, itt a befektetők annak örülhetnek, hogy múlt héten az ország politikai vezetése bejelentette, 2020-ig 31 százalékkal, 2000 GW-ra növelnék az áramtermelő kapacitásokat, továbbá 3 vasúti beruházást is jóváhagytak, összesen 85,6 milliárd jüan összértékben.

Hétéves csúcson a cink ára
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
nemet autoipar autogyartas