Előfizetői tartalom

Akkora a baj Kínában, hogy az államnak megint közbe kell avatkoznia

Portfolio
Hiába a kínai gazdaság látszólag kordában tartott, lassuló növekedési pályája, vannak olyan területei az országnak, amelyek súlyos gondokkal küzdenek, ezért a kínai kormány egy új ambiciózus tervvel állt elő, hogy ezzel segítsen a nehéz helyzetben lévő térségeken. Bár a pártvezetés egyelőre úgy tűnik, hogy kezelni tudja a problémát, a háttérben ott kísért egy bank- és hitelválság, illetve egy ingatlanpiaci lufi kidurranása is, ami így egyre izgalmasabbá teszi a pengeélen táncoló kínai kormány munkáját.

Ha csak a hivatalos kínai GDP-statisztikákat nézi az ember, hajlamos lehet azt hinni, hogy zökkenőmentes zajlik az a gigantikus gazdasági szerkezetváltás, melynek keretében az ország gazdasága a beruházás - és exportvezérelt növekedésről egy lassabb, szolgáltatások és lakossági fogyasztás által hajtott növekedési modellre áll át. Legutóbb a harmadik negyedéves GDP esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés