Előfizetői tartalom

Bukásra áll az olasz népszavazás, nyomás alatt a piacok

MTI
Portfolio
Az olaszok többsége jelenleg elutasítja az alkotmány december 4-i népszavazásra bocsátott módosítását, negyedük pedig még bizonytalan, ami Matteo Renzi demokrata párti (PD) miniszterelnök lemondásához vezethet - derül ki az olasz napilapok által pénteken közölt utolsó felmérésekből. Az alkotmány módosítása az eddigi kétkamarás parlamenti rendszer tervezett megváltoztatásához, a felsőház eltörléséhez lenne szükséges. Az euró ma szenvedett délelőtt a vezető devizákkal szemben, az olasz tőzsde 2%-os esést mutat ma, és intenzíven emelkednek az utóbbi napokban az olasz kötvényhozamok, illetve az államcsőd elleni biztosítás ára.

A Corriere della Sera című lap közvélemény-kutatása szerint, ha most tartanák a népszavazást, a résztvevők 55 százaléka nemmel voksolna az alkotmányos reformokra. A szavazni akaró olaszok 45 százaléka igent mond, de a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy nem járul az urnákhoz. A referendummal kapcsolatban pénteken lehetett utoljára felmérési eredményeket közölni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái