Előfizetői tartalom

Tovább önti a bankokra a pénzt az MNB

Portfolio
A tervek szerint 450 milliárd forintnyi ajánlatot fogad el szerdán az MNB az újabb három hónapos tenderen - jelentette be hétfő délután a jegybank. Mindez azt jelenti, hogy újabb 187,4 milliárd forint szorul ki legalább a rendszerből. Emellett hétfőn újabb finomhangoló swap-tendert is tartott az MNB, melyen 150 milliárd forint értékben nyújtott forintlikviditást a bankoknak.

Folytatódik az MNB likviditásbővítése, melynek egyik lépése az lesz, hogy szerdán ismét korlátozza majd a három hónapos betét elfogadható mennyiségét a jegybank. A honlapon megjelent tájékoztató szerint a 637,4 milliárdos lejárat mellett 450 milliárdot hajlandók megújítani. Persze a múlt hónapban már láttuk, hogy ebben van még mozgástér, akkor ugyanis a meghirdetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés