Előfizetői tartalom

Kiszámolták, mit jelent Magyarországnak Trump győzelme

Portfolio
A Donald Trump megválasztása utáni eladási hullám a többi feltörekvő országhoz képest erősebben érintette a kelet-közép-európai régiót, benne Magyarországgal, ez azonban csak egy piaci túlreagálásnak köszönhető, az erős fundamentumok ugyanis minket igazolnak - vélik az UniCredit elemzői. Térségünk - más feltörekvő országokkal szemben - sokkal könnyebben vészelheti át a Trump megválasztásának piaci hatásait, az amerikai-orosz kapcsolatok szorosabbá válása, illetve az USA külpolitikai szerepvállalásának visszaszorulása azonban jobban aggaszthatja majd a befektetőket, mint a világ többi részén. A geopolitika kockázat mérsékléséhez a GDP-arányos védelmi kiadások növelésére lenne szükség, ám ez több régiós országban is - köztük Magyarországon - azt jelentené, hogy a költségvetési hiány meghaladná a 3%-os küszöbértéket, ami további problémákat vetne fel.

Mit hoz az új amerikai elnök? Az amerikai elnökválasztás utóhatásairól lesz szó a Portfolio következő befektetői klubján. Információ és jelentkezés Már második hete annak, hogy Donald Trump megválasztásának híre sokkolta a világot, de az elemzők és közgazdászok körében még mindig központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés