Előfizetői tartalom

A végső eszközt is kész bevetni Lengyelország ellen az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság első alelnöke meglehetősen határozott utalást tett arra, hogy ha más eszköze nem marad, a testület folytatni fogja a lengyel jogállamiság helyreállítását célzó eljárását, azaz kész arra is, hogy akár az "atombombának" nevezett EU-szerződés 7-ik cikke szerinti eljárást is elindítsa. Frans Timmermans mindezt párhuzamos interjúba mondta el egy lengyel és egy brüsszeli magyar lapnak, tekintettel a lengyel-magyar szövetégre és arra, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő már korábban jelezte, hogy megvétózná a lengyelek szavazati jogának felfüggesztését az Európai Tanácsban.

A Gazeta Wyborczának és a BruxInfónak adott nyilatkozatot Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, és a BruxInfón megjelent összefoglaló főbb üzenetei: Még tanulmányozza Varsó 10 oldalas írásos válaszát, de az Európai Bizottság akár az EU-szerződés 7-ik cikke szerinti eljárás kezdeményezésétől sem riad vissza a lengyel jogállamiság helyreállítása érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés