Előfizetői tartalom

Marc Faber a negatív kamatokról: nem volt még ilyen a történelemben

Árgyelán Ágnes, Varsó
Azok után, hogy a válságot követően reálértelemben meredeken csökkent az emberek életszínvonala, nem meglepő, hogy megszavazták a Brexitet vagy Trumpot elnöknek - véli a neves befektetési szakember, Marc Faber. A regionális CFA társaságok közép-kelet európai konferenciáján a befektetési guru aggodalmát fejezte ki a negatív kamatok miatt, egyelőre ő sem látja, mi vethet véget ennek az időszaknak. A CFA Institute és a CFA Society Poland közös rendezvényének szakmai előadásaiban szó volt arról is, hogy egyre nő a politika szerepe a világgazdaságban, az egyes politikai ideológiák térnyerése sokszor még a hitelminősítőknek is gondot okoz, amikor egy ország le- vagy felminősítéséről kell dönteni.

Hogyan látja a világgazdaságot Marc Faber?Marc Faber neves befektető a konferencia sztárelőadójaként az alábbi fontosabb gondolatokat emelte ki: Manapság a kormányzat egyre nagyobb szerepet tölt be egy ország életében és egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a gazdasághoz viszonyítva, ez pedig több szabályozást von maga után. Nyolc év telt el a pénzügyi válság óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés