Előfizetői tartalom

Nem is gondolnád: még egy óriási adócsökkentés beleférne jövőre

Idén 1% lehet a GDP-arányos költségvetési hiány, a már bejelentett év végi egyszeri kiadásnövelésekkel együtt is. A mostani adókönnyítések nélkül pedig jövőre egyensúlyban lett volna a költségvetés 2017-ben - állapítják meg az OTP Bank elemzői. Elemzésük legfontosabb üzenete azonban talán még is az, hogy a jövőre betervezett adócsökkentések után is van még 480 milliárd forintnyi mozgástér a 2017-es költségvetésben. Számításaik szerint jövőre közel 4%-kal bővülhet a gazdaság a költségvetési stimulus következtében.
Nagyon jó lesz az idei költségvetésFrissítették költségvetési előrejelzésüket az OTP Bank szakemberei. Számításaik szerint a kormány által novemberben bejelentett egyszeri, kiadásnövelő intézkedések után is 1% lehet csupán az idei költségvetési hiány, szemben az eredeti 2%-os és a módosított 1,7%-os hiánycéllal. Az OTP elemzőinek korábbi költségvetési előrejelzéséről...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái