Értelmetlen kisadókat törölne el az NGM
Gazdaság

Értelmetlen kisadókat törölne el az NGM

Portfolio
Az adózással töltött időt tovább tervezi csökkenteni a kormány az adminisztráció egyszerűsítésével - fejtette ki előadásában Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára a Paying Taxes rangsor csütörtöki bemutatóján.
A legutóbb bejelentett társasági adó- és járulékcsökkentéssel szerinte tovább javulhat Magyarország helyezése, azonban azt elismerte, hogy az adózással töltött idő tekintetében további erőfeszítéseket kell tenni.

Ezek között elsőként megemlítette az adózási részletszabályok egyszerűsítését, így például a társasági adó kulcsának egységesítését. Erről nem hoztam ábrákat, mert a sajtóban már megjelentek látványos ábrák Magyarország előrelépéséről - árulta el Izer Norbert. A Portfolio elsőként mutatta be ezeket az ábrákat:Előrevetítette az adórendszerben jelenleg érvényes adókedvezmények felülvizsgálatát, a bevallási rendszer felülvizsgálatát, az adóbevallások egyszerűsítését és az elektronikus szolgáltatások fejlesztését. Ezeknek köszönhetően egyszerűsödhetne az adóadminisztráció Izer Norbert meglátása szerint.

Azt is kiemelte, hogy a megbízható adózók számára könnyítést jelent 2017-től, hogy 45 nap lesz az áfa kiutalási határideje, 2018-tól pedig ez 30 napra csökken.

A jövőbeni irányok között említette a helyettes államtitkár a jelentős bevételt nem generáló adónemek eltörlését és a hasonló alapot terhelő adók összevonását.

A kormány már 2010 óta ígéri ezt, azonban ezen a területen egyáltalán nem történt előrelépés, sőt.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy

az egyszámjegyű szja-kulcs nem került le a napirendről, a célok között ez még mindig szerepel. Ez a lépés beleillik a kormány élőmunkát terhelő adócsökkentési elképzeléseibe.

Azt is elárulta egy másik kérdésre válaszolva, hogy

van olyan gondolkozás a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy átalakítják a helyi iparűzési adót. Valóban egy speciális adónem, máshol a régióban ilyennel nem találkozunk. Vannak olyan elméletek, miszerint ezt az adónemet közelíteni kéne a jövedelemadókhoz, taósítani kellene. Ehhez azonban csak úgy lehet hozzányúlni, hogy tekintettel vagyunk arra, hogy a helyi iparűzési adó az önkormányzatok fontos bevételi forrása.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
donaldtrump