Előfizetői tartalom

Nőhet a minimálbér, így is Magyarország veszi el belőle a legtöbbet

A novemberben megkötött országos bérpaktum értelmében 2017-ben és 2018-ban összesen legalább 7 százalékponttal csökken a munkáltatói járulék kulcsa Magyarországon, azonban a bérköltségre rakodó állami elvonások aránya, közgazdasági nevén az adóék, így is az élbolyban marad Európában. Sőt, a szegények egyedülállóan erőteljes adóztatása miatt az alacsony jövedelműek terhelése a harmadik legmagasabb maradhat Európában.

A kormány, a munkáltatók és a munkavállalók érdekképviseletei között megkötött bérmegállapodás alapján 2017. január 1-jétől 5 százalékponttal, 22 százalékra csökken a munkaadók által fizetendő szociális hozzájárulási adó, ami aztán 2018. január elsejétől legalább további 2 százalékponttal, de a 11 százalékos jövő évi bruttó béremelkedés teljesülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés