Előfizetői tartalom

Az olaszok is nemet mondtak az elitre - De mi jöhet most?

Portfolio
Az előzetes várakozásoknak megfelelően az olasz választópolgárok elutasították Matteo Renzi kormányfő alkotmányos reformjavaslatát. Vagyis bekövetkezett az, amitől a szakemberek tartottak, most ismét lehet aggódni az EU jövőjéért és az euroszkeptikus hangok előretöréséért. A piacon legalább átmenetileg az euró esése jöhet, ez már meg is kezdődött hétfő hajnalban, emellett az olasz kötvényekre és a bankrészvényekre lesz érdemes figyelni hétfőn.

Bukott Renzi, mi jön most?A vártnál talán simábban, nagyjából 60-40 százalék arányban utasították el az olasz választópolgárok Matteo Renzi alkotmányos reformját. A kormányfő azt szerette volna elérni, hogy jelentősen csökkenjen a Szenátus jogköre, illetve 315-ről 100 főre mérsékeljék a felsőház létszámát. Erre azért lett volna szükség, mert az olasz belpolitika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés