Előfizetői tartalom

Az olaszok adták fel az utolsó kenetet az Európai Egyesült Államoknak?

Évek óta nyilvánvaló, hogy az eurózóna a jelenlegi formájában nem tud hatékonyan működni, ezért erősödött fel a szorosabb integráció szükségessége. Azonban az európai választópolgárok 2016-ban elég egyértelműen jelezték, hogy nem kérnek a nagy európai összeborulásból, így pedig könnyen lehet, hogy a kontinens politikusai sem vállalják majd azt, hogy szembe menjenek a választói akarattal. Különösen úgy, hogy jövőre a magországok közül Franciaországban és Németországban is választások lesznek, ami sosem jó jel a nagy változásokkal kapcsolatban.

Mi a baj az eurózónával?Sokan sokszor elmondták már, hogy az eurózóna jelenlegi formájában nagyon messze van az ideális valutaövezet definíciójától. Az alapprobléma, hogy a közös monetáris politika mellé nem párosul legalább részben egységes költségvetési politika, illetve nincsenek elég erős fékek beépítve a rendszerbe, melyek megakadályoznák. hogy a fegyelmezetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés