Előfizetői tartalom

Sokan hitetlenkednek, pedig akár igaza is lehet Matolcsynak

Portfolio
Bármennyire is meglepődtek sokan, egyáltalán nem légből kapott Matolcsy György kijelentése, miszerint jövőre 3,5-4%-kal bővülhet a magyar gazdaság. Az uniós források beáramlása, néhány egyedi nagyberuházás, hosszú távon fenntarthatatlan bérdinamika, a költségvetési élénkítés, a külső egyensúlyban meglévő tartalékok elegendő muníciót szolgáltathatnak arra, hogy akár 2020-ig hasonló GDP-indexeket lássunk.

Jövőre a piaci elemzők átlagosan 3% alatti GDP-növekedést várnak, Matolcsy György jegybankelnök viszont a 4%-ot sem tartja elképzelhetetlennek. Az MNB nem először lóg ki az optimizmusával: az idei GDP-növekedést még most is "3% körülinek" látja, miközben az elemzők az első három negyedév adata alapján elképzelni sem tudják, hogy miként jöhetne ki ilyen magas szám.Könnyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés