Előfizetői tartalom

Külföldről szóltak be keményen az Orbán-kormánynak

Portfolio
Első ránézésre, egy külső szemlélő számára talán minden rendben van, belülről azonban szép lassan rohad, amolyan Patyomkin-gazdaság - olvasható a Bloomberg Magyarországról szóló cikkében. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint hiába a költségvetési fegyelem és a felminősítések, a kiszámíthatatlan, piacellenes intézkedések miatt egyszerűen nincs meg a külföldi befektetők bizalma az ország iránt, emiatt pedig folyamatosan csökken Magyarország növekedési potenciálja. A legfontosabb feladat az urambátyám-rendszer felszámolása, a piaci bizalom helyreállítása lenne, erre azonban egyelőre nem sok szándék mutatkozik.

A Bloomberg címlapján külön cikkben foglalkozik Magyarországgal, illetve a magát Európa "fekete bárányának" tartó miniszterelnökével, Orbán Viktorral. A cikk megállapítása szerint bár a miniszterelnök, illetve a kormánypárt politikai dominanciája megkérdőjelezhetetlen, az országban zajló gazdasági folyamatokat nézve elég lehangoló a kép.Magyarország növekedési kilátásai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái