Előfizetői tartalom

Ezer sebből vérzik, de a többség még mindig megtartaná az eurót

Portfolio
Az eurózóna állampolgárainak többsége még mindig úgy gondolja, hogy országa számára inkább pozitív az euró megléte - derül ki az októberben készült friss Eurobarométer-kutatásból. Az viszont vészjósló, hogy egy év alatt 5 százalékponttal esett vissza a közös deviza támogatóinak aránya, Olaszország és Ciprus esetében pedig csak negyven százalék gondolja, hogy országa eddig nyert az euróval.

Az utóbbi években sokan temették már az eurót, viszont a felmérésekben rendre az derül ki, hogy az emberek többsége szerint jól járt országuk azzal, hogy bevezették a közös fizetőeszközt. Az Eurobarométer 17 500 fős mintán készített telefonos felmérése szerint a megkérdezettek 56 százaléka gondolja úgy, hogy eddig jól járt országa a tagsággal. Ez öt százalékpontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés