Előfizetői tartalom

Bírálja a magyar társaságiadó-csökkentést a német alkancellár

MTI
Elfogadhatatlannak tartja Sigmar Gabriel német alkancellár, gazdasági miniszter azt a politikát, amely a társasági adó csökkentésével igyekszik erősíteni az ország versenyképességét, és az uniós támogatásokkal pótolja a kieső bevételt. A német szociáldemokrata párt (SPD) elnöke a magyarországi társasági adó csökkentésével kapcsolatban beszélt erről hétfőn Berlinben.

A politikus a német gazdaságpolitika 2016-os eredményeit értékelő tájékoztatóján kérdésre válaszolva hangoztatta: őszinte, komoly vitát kell folytatni az Európai Unióban (EU) a társasági adózásról, és helyes, hogy az Európai Bizottság vizsgálja, hogy az alacsony társasági adó illegális állami támogatásnak minősül-e. Az EU következő többéves pénzügyi keretének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés