Előfizetői tartalom

Ideje végre szembenézni a globális kapitalizmus öt legnagyobb hazugságával

Portfolio
A globalizáción alapuló kapitalista rendszert magával sodorhatja a cserben hagyott társadalmi rétegek egyre nagyobb dühe, hacsak a politikai döntéshozók és a gazdasági elit nem állapodnak meg egy megoldásról, ami igazságosabbá tenné a rendszert - állítja Guy Standing, a Londoni Egyetem kutatója a World Economic Forum hasábjain megjelent írásában. A szerző szerint az átalakuláshoz vezető első lépés az lenne, hogy beismerjük, a kapitalizmus jelenlegi formájában 5 olyan hazugságra épül, ami miatt kódolva van a rendszerben az igazságtalanság és az egyenlőtlenség. A tényleges "gyógyulás" csak ez után következhet.

Függetlenül attól, hogy a globalizáció válságkorszakában járunk, vagy épp ellenkezőleg, a java még csak most következik, a júniusi Brexit-referendum és a novemberi amerikai elnökválasztás eredménye miatt középpontba került a globalizáció vesztesének tekintett nyugati alsó-középosztály dühe, illetve ennek lehetséges politikai következményei. Sokan csalódtak a rendszerben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés