Előfizetői tartalom

Megtorpant a foglalkoztatottság emelkedése a versenyszektorban

Portfolio
Októberben 5,9 százalékkal jártak magasabban a nettó reálkeresetek Magyarországon, mint egy évvel korábban, ami 2016-ban a legalacsonyabb adat. Azért aggodalomra nincs ok, az évet októberig nézve továbbra is 7 százalék feletti reálbér-emelkedést láthatunk. A versenyszféra foglalkoztatottság-bővülése ugyanakkor az év második felében megtorpanni látszik.

Októberben három év után először láthattunk egy százalék feletti áremelkedést a gazdaságban, ami a reálkeresetek növekedését visszafogta. A negyedik negyedév első hónapjában átlagosan 7 százalékkal több fizetést vihettek haza a magyar dolgozók, ami szintén az idei legalacsonyabb éves növekedési ütem. Reálértéken éves összehasonlításban 5,9 százalékkal nőttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés